Premies voor asbestverwijdering en isolatie in 2023

 

Laat uw asbest dak of gevel verwijderen, isoleer en ontvang een premie tot 12 euro per m2 voor dak of 38 euro per m2 voor uw gevel

Verwijder uw asbest dakbedekking, eternit golfplaten of eternit leien en kom in aanmerking voor een verhoogde premie voor dakisolatie of buitenmuurisolatie. Ook het isoleren van uw gevel of buitenmuur met isolerende gevelbekleding komt in aanmerking bij het verwijderen van asbesthoudende materialen.

Hoe uw premie voor asbestverwijdering of het isoleren van uw dak of gevel aanvragen?

Op de website van Vlaanderen vindt u alvast de online tool voor de premie aanvraag. Het premie bedrag is afhankelijk van het type gebouw. Het premie bedrag kan nooit groter zijn dan de som van de factuurbedragen voor de isolatie materialen, de plaatsing hiervan samen met de asbestverwijdering.

Voor een woongebouw en een bedrijf kan de verhoogde premie asbestverwijdering in combinatie oplopen tot 12 euro per m/2. Voor buitenisolatie aan de buitenzijde van de gevel kan deze premie tot € 38 per m2 bedragen.

Om op de hoogte te blijven van de actuele premies bezoekt u best onderstaande website aangezien premies en subsidies vaak onderhevig zijn aan aanpassingen en wijzigingen.

Bezoek alvast de website van mijn verbouwpremie Vlaanderen of contacteer ons vrijblijvend voor meer info over de premies voor asbestverwijdering en het isoleren van uw dak of gevel. Bron Asbestinfo.vlaanderen.be

Plaatsen van ecopanelen op dak
Asbestdaken verwijderen
Asbest golfplaten verwijderen
Plaatsen van isolatie dakplaten