Levenslijnen voor daken, ontdek HWV Facilities

 

Levenslijnen

Levenslijnen

Levenslijnen voor daken onmiddellijk geïnstalleerd

Vertrouw op HWV Facilities voor veilige daken, trappen, ladders, steigers, of platforms in gevaarlijke werkgebieden. Wij installeren en inspecteren levenslijnen en veiligheidsrails als valbeveiliging voor vele toepassingen.

Veiligere werkplekken met valbeveiliging via levenslijnen

Levenslijnen bestaan uit ankerpunten die verbonden zijn met een horizontale of verticale staalkabel of verankeringsrail en voldoen aan EN-795 Type D of hoger. Het zijn individuele valbeveiligingsinrichtingen, ontworpen voor zowel tijdelijk als permanent gebruik, die bestaan uit een staalkabel waarop één of meer lopers zijn bevestigd. Zij bieden veiligheid aan personen die anders ernstig letsel zouden kunnen oplopen wanneer zij van een hoogte uitglijden.

Inspectie van de levenslijnen en ankerpunten

Het is belangrijk volgens de wet dat de levenslijnen en veiligheidsrails elk jaar worden geïnspecteerd. Alleen diegenen die gecertificeerd zijn in het installeren van levenslijnen mogen ze installeren. Als de levenslijn eenmaal geïnstalleerd is, moet hij onmiddellijk in gebruik genomen worden. HWV Facilities zorgt er altijd voor dat de levenslijnen van al hun cliënten in orde zijn na een jaarlijkse inspectie. Er wordt dan een inspectierapport afgegeven dat 1 jaar geldig is.

Plaatsen van veiligheidsrail en verticale levenslijnen

HWV Facilities installeert verticale en horizontale levenslijnen en veiligheidsrails aan zowel plafonds als muren. Verticale levenslijnen zijn voorzien van een slede waarop werknemers zich vastklikken als zij verticaal naar boven of beneden willen verplaatsen. Veiligheidsrails bieden bescherming tegen vallen als iemand van een lager niveau zou uitglijden; ook deze zijn er in twee verschillende uitvoeringen - ofwel van staalkabel, ofwel van een railsysteem met een anti-valmechanisme eraan.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Levenslijnen en veiligheidsrail projecten in de kijker

Levenslijnen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid op het dak van een gebouw. Wij werken met alle soorten daken - beton, staal of hout - om een veilige omgeving te bieden en tegelijk voor een veilige omgeving op het dak van een gebouw te zorgen.

Levenslijnen - Plaatsen levenslijnen en veiligheidsrail boven machines of vrachtwagens

Plaatsen levenslijnen en veiligheidsrail boven machines of vrachtwagens

Levenslijnen

HWV Facilities verkiest een veiligheidsrail boven een levenslijn met staalkabel voor het overhead beveiligen van machines en laadkaaien. Een star railsysteem voor valbescherming buigt namelijk niet en heeft minder deflectie dan een staalkabel levenslijn.

Levenslijnen - Monteren van 20 tal levenslijnen op de luchthaven Brussels Airport

Monteren van 20 tal levenslijnen op de luchthaven Brussels Airport

Levenslijnen

Door veiligheidsrails en vanglijnen te installeren langs de platte daken van onze nationale luchthaven, bieden wij valbeveiliging aan werknemers die gevaar lopen wanneer zij zich daarboven bevinden. Het was gemakkelijk te installeren, waterdicht en geschikt voor meerdere werknemers tegelijk boven op het dak.

Levenslijnen - Plaatsen van levenslijnen zonder doorboringen op plat dak

Plaatsen van levenslijnen zonder doorboringen op plat dak

Levenslijnen

Voor een hoogbouwmagazijn voor diepvriezers in Harelbeke heeft HWV Facilities een levenslijn geïnstalleerd op ankers met een dood gewicht, zonder door het oppervlak heen te steken. Deze levenslijn hoeft niet waterdicht gemaakt te worden rond de ankerpunten en kan gemakkelijk geplaatst worden op platte daken.