Dakplaten met isolatie voor industriële daken - HWV Facilities

 

Dakplaten met isolatie

Dakplaten met isolatie

Dakplaten met isolatie van hoge kwaliteit

Of u nu een snelle installatie wenst of hoge isolatiewaarden, onze dakpanelen zijn een uitstekende keuze. Met de vele beschikbare dakbedekkingsopties kunnen wij uw industrieel dak aanpassen aan zowel de esthetische eisen als de energie-efficiëntie.

Welke toepassing is geschikt voor geïsoleerde dakplaten?

Een geïsoleerde dakplaat is geschikt voor de meeste soorten stalen daken en wanden. Een geïsoleerde dakplaat biedt zowel thermische als akoestische voordelen. Om het brandgevaar te verminderen kan een FM-goedgekeurd dakpaneel met brandvertragende eigenschappen worden gebruikt. De isolatiekern bestaat meestal uit PIR of steenwol met diktes tot 200 mm.

De ultieme isolatie oplossing voor koude kamers

Dakplaten met isolatie zijn perfect voor koelruimtes in de voedingsindustrie. Zij worden geleverd met een beschermende coating die gemakkelijk schoon te maken is nadat er vuil en andere stoffen op gekomen zijn. Brandveilige muren kunnen ook van deze geïsoleerde plaatmaterialen gebouwd worden, samen met platte daken aan de buitenkant waar isolatie nodig is. En dankzij hun naadloze constructie bieden geïsoleerde panelen uitstekende mogelijkheden voor geluidsisolatie - waardoor ze een van de beste keuzes zijn voor dit specifieke doel!

Wat is een ecopaneel voor gevel of dak?

Ecopanelen zijn geïsoleerde dakpanelen die gebruikt worden als wandpanelen of dakpanelen voor loodsen en werkplaatsen. Ecopanelen bieden een uitstekende isolatie tegen een fractie van de kosten van traditionele sandwichpanelen, omdat er minder materiaal nodig is, dankzij de met dun aluminium beklede binnenkant. Wij plaatsen vaak ecopanelen van het merk Joris Ide (onderdeel van Kingspan) als het gaat om het plaatsen van nieuwe daken voor onze klanten.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Dakplaten met isolatie projecten in de kijker

HWV Facilities plaatst isolerende dakplaten en metalen dakplaten. Zowel ecopanelen als isocab panelen worden door ons snel en vakkundig geplaatst op uw industrieel dak of gevel.

Dakplaten met isolatie - Vernieuwen van dak en gevel met dakplaten 1.700 m² te Waregem

Vernieuwen van dak en gevel met dakplaten 1.700 m² te Waregem

Dakplaten met isolatie

HWV Facilities monteerde zomer 2020 nieuwe dakplaten met isolatie en wandpanelen met isolatie van het merk Joris Ide op een bestaande schrijnwerkerij. Na plaatsing van de veiligheidsnetten werden de dakpanelen snel en professioneel geplaatst met een mobiele kraan.

Dakplaten met isolatie - Vernieuwen van 1.800 m² asbestdak met ecopanelen op loods te Izegem

Vernieuwen van 1.800 m² asbestdak met ecopanelen op loods te Izegem

Dakplaten met isolatie

In de winter van 2020 heeft HWV Facilities in Izegem de moeilijke taak op zich genomen om 1.800 m² asbest dakbedekking te verwijderen en er 60mm ecopanelen op te plaatsen. Ook vernieuwden zij alle goten met EPDM dakbedekking ter versteviging. Een nieuwe aluminium kooiladder zorgde voor een gemakkelijke en veilige toegang tot het dak.

Dakplaten met isolatie - Beveiligen van Isocab dakplaat platte daken te Moeskroen

Beveiligen van Isocab dakplaat platte daken te Moeskroen

Dakplaten met isolatie

Voor een klant in Moeskroen heeft HWV Facilities al hun Isocab dakpanelen beveiligd met valbeveiligingen, zoals vanglijnen, kooiladders en borstweringen. Dit project omvatte een hoogbouwmagazijn en een 8 tal industriële daken die werden beveiligd met valbescherming tegen valgevaar.