Collectieve valbeveiliging bestellen, contacteer HWV Facilities

Collectieve valbeveiliging

Renovatie van een plat industrie dak

HWV Facilities plaatst valbescherming en permanent collectieve valbeveiliging op daken

Wij verkopen en monteren borstweringen, veiligheidsbalustrades en hekwerk op plat dak en schuin dak tegen valgevaar. Collectief de beste valbescherming voor werken op hoogte.

Hoe hoog dient de borstwering te zijn bij dakrandbeveiliging?

De minimale hoogte voor een borstwering dient op zijn minst 100 cm te zijn. In het bouwbesluit te Nederland zelfs is sprake vanaf een hoogte van 13 meter om minimum 120 cm hoogte van het hekwerk aan te houden. HWV Facilities plaats standaard aluminium borstwering of hekwerk op daken van ongeveer 110 cm hoogte met een tussenstijl op 50 cm. Een plint is verplicht wanneer er géén opstand aan de dakrand aanwezig is.

Is collectieve valbeveiliging verplicht als valbescherming?

Collectieve valbeveiliging primeert altijd boven individuele valbeveiliging. Bestaat er een mogelijkheid om uw dak of werkomgeving collectief te beveiligen, dan bent u verplicht hieraan te voldoen. Pas wanneer dit niet mogelijk is om technische redenen mag er gebruik gemaakt worden van individuele valbeveiliging zoals ankerpunten en levenslijnen. Onder collectieve valbeveiliging vallen veiligheidsnetten en borstweringen.

Is signalisatie en waarschuwing valgevaar op het dak verplicht?

U markeert best de veilige zone, 4 meter van dakrand en koepels met signalisatie of waarschuwingsbelijning. De signalisatie van de individuele valbeveiliging plaatst u het best op grondniveau ter hoogte van de kooiladder. Bij het gebruikt van levenslijnen bent u als opdrachtgever verplicht uw mensen te instrueren. Best houdt u een logboek hiervan bij samen met uw veiligheidsharnassen, loopwagens en vallijnen.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Projecten collectieve valbeveiliging op daken

HWV Facilities verkoopt en plaats collectieve valbeveiliging voor hellend en plat dak. Hekwerk en veiligheidsbalustrades alsook veiligheidsnetten bieden de ideale oplossing tegen valgevaar.

Plaatsen veiligheidsnet lichtkoepels

Collectieve valbescherming met veiligheidsnet voor lichtstraten

Collectieve valbeveiliging

HWV Facilities plaatste een 750 lm metalen anti doorvalnetten op koepels en lichtstraten tegen doorvalgevaar. Als valbescherming bieden de metalen veiligheidsnetten de oplossing om door lichtkoepels of dakkoepels te vallen. Voldoen uw lichtstraten en koepels aan de 1200J test?

Monteurs keuren valbeveiliging op het dak

Wetgeving en normering collectieve valbeveiliging

Collectieve valbeveiliging

Wij komen graag ter plaatse langs voor een risico analyse van uw daken en machines wat valbeveiliging betreft. Vragen over de wetgeving en normering van collectieve valbeveiliging worden samen besproken en aan de hand van een verslag brengen wij alle gevaren in kaart.

Plaatsen van valbescherming op dak

Wetgeving omtrent valbeveiliging en werken op hoogte

Collectieve valbeveiliging

Van zodra er valgevaar is dienen maatregelen tot valbeperking genomen te worden. HWV Facilities is uw valbeveiligingsspecialist voor het collectief beveiligen van daken, machines en gebouwen. Wij zijn erkend plaatser en keuren jaarlijks eigen installaties van valbeveiliging.