Ontdek de vele voordelen bij het herstellen van en renoveren van platte daken met vloeibare dakdichting

 

Ontdek de vele voordelen bij het herstellen van en renoveren van platte daken met vloeibare dakdichting

Een waterdicht plat dak is essentieel voor de bescherming en duurzaamheid van elk industrieel gebouw. Vloeibare dichting voor platte daken en goten heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen die het biedt. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen van het gebruik van vloeibare dichting voor platte daken.

1. Naadloze Afdichting

Vloeibare dichting zorgt voor een naadloze afdichting over het gehele dakoppervlak. Hierdoor worden zwakke punten en potentiële lekken geminimaliseerd, wat resulteert in een langere levensduur van het dak en minder onderhoud. Indien de ondergrond het toelaat hoeft er géén uitbrak van het platdak of de goot te gebeuren en kan de vloeibare PU afdichting of PMMA vloeibare dichting mits het gebruik van een primer bovenop geplaatst worden.

2. Uitstekende Duurzaamheid

Vloeibare dichtingsmaterialen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden, zoals UV-straling, temperatuurschommelingen en mechanische belasting. Dit verlengt de levensduur van het dak en vermindert de noodzaak van regelmatig onderhoud.

3. Eenvoudige Installatie

Vloeibare dichting kan snel en eenvoudig worden aangebracht met behulp van spuitapparatuur, wat resulteert in een efficiënte installatie en minimalisering van de installatietijd. Dit kan leiden tot kostenbesparingen en verminderde verstoring van de dagelijkse bedrijfsvoering.

4. Flexibiliteit en Elasticiteit

Vloeibare dichtingsmaterialen zijn flexibel en elastisch, waardoor ze zich aanpassen aan de bewegingen en uitzettingen van het gebouw. Dit vermindert de kans op scheuren en beschadigingen en zorgt voor een langdurige bescherming van het dak.

5. Energie-efficiëntie door witte zonnewerende coating

Vloeibare dichting kan worden gecombineerd met isolatiematerialen om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren. Een goed geïsoleerd dak kan de energiekosten aanzienlijk verlagen door het verminderen van warmteverlies in de winter en warmteopname in de zomer. Een vloeibare dichting in een witte kleur kan bv. het rendement van de zonnepanelen doen oplopen en vermindert de warmte binnenin het gebouw. Deze zonnewerende witte coating kan bovenop de roofing op epdm geplaatst worden en biedt vele voordelen. Het reflecteert onder andere het licht wat de opbrengst van de zonnepanelen ten goede komt. Daarnaast zorgt het voor een aangenamer binnenklimaat tijdens de warme zomermaanden.

6. Milieuvriendelijk

Veel vloeibare dichtingsmaterialen zijn op waterbasis en vrij van oplosmiddelen, wat resulteert in een milieuvriendelijke oplossing voor dakafdichting. Bovendien kunnen vloeibare bepaalde dichtingsmaterialen worden gerecycled aan het einde van hun levensduur, wat bijdraagt aan duurzaam bouwen en afvalvermindering.

7. Esthetische Voordelen

Vloeibare dichting kan worden aangebracht in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het dak een esthetisch aantrekkelijke uitstraling krijgt. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel nieuwe bouwprojecten als renovatie van uw platdak of goot.

Conclusie

Vloeibare dichting voor platte daken biedt een breed scala aan voordelen, waaronder naadloze afdichting, uitstekende duurzaamheid, eenvoudige installatie, flexibiliteit, energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid en esthetische voordelen. Door te kiezen voor vloeibare dichting kunt u genieten van een langdurige en betrouwbare bescherming van uw dak, terwijl u bijdraagt aan duurzaam bouwen en kostenbesparingen realiseert op lange termijn. Investeer vandaag nog in vloeibare dichting en profiteer van de vele voordelen voor uw gebouw en uw bedrijfsvoering.

HWV Facilities verdicht platte daken, goten en opslag bekkens van tanks met vloeibare dichting.

Dak witten met witte coating