Zonnepanelen voor Belgische bedrijven met hernieuwbare energieverplichtingen

 

Zonnepanelen voor Belgische bedrijven met hernieuwbare energieverplichtingen

In een tijdperk waarin duurzaamheid een cruciale rol speelt, worden bedrijven in België aangemoedigd om te investeren in hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Niet alleen dragen zonnepanelen bij aan een groenere toekomst, maar ze bieden ook aanzienlijke voordelen voor bedrijven die de overstap maken naar duurzame energie.

De Voordelen van Zonnepanelen voor Bedrijven

 1. Kostenbesparing
Zonnepanelen verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor bedrijven hun energiekosten aanzienlijk kunnen verlagen. Door zelf energie op te wekken, kunnen ondernemingen besparen op hun elektriciteitsrekening en in sommige gevallen zelfs inkomsten genereren door overtollige energie terug te leveren aan het net.

2. Milieuvriendelijk Imago
Het investeren in zonne-energie toont betrokkenheid bij milieubescherming en duurzaamheid. Bedrijven met een groen imago trekken niet alleen bewuste consumenten aan, maar kunnen ook profiteren van gunstige pers en positieve mond-tot-mondreclame.

3. Fiscale Voordelen
België voorziet in verschillende fiscale stimuli voor bedrijven die investeren in hernieuwbare energie. Zo kunnen ondernemingen genieten van belastingverminderingen en andere financiële incentives, wat de terugverdientijd van de investering in zonnepanelen verkort.

Welke rol kan HWV Facilities hierin spelen? 

Met HWV Facilities zijn wij het aanspreekpunt voor duurzame industriële dakrenovatie. Samen met de klant gaan wij op zoek naar de beste oplossing qua rendement en terugverdientijd van deze investering. Inhouse hebben we de expertise om het maximaal uit uw investering in hernieuwbare energie te halen. Van dakrenovatie tot plaatsing van zonnepanelen helpen wij de klant bij de juiste keuze. Het ontzorgen gebeurt door één partij. Met meer dan 30 jaar ervaring in de transitie van bestaande daken tot rendementsdaken hebben wij ondertussen een mooie referentie lijst van een 40 tal grotere Belgische bedrijven en Internationale spelers.

 Belgische Verplichtingen voor Bedrijven inzake Hernieuwbare Energie

 1. Groenestroomcertificaten
Belgische bedrijven hebben de verplichting om groenestroomcertificaten te verwerven als ze zelf energie produceren of verbruiken. Deze certificaten bewijzen dat een bepaalde hoeveelheid elektriciteit uit hernieuwbare bronnen afkomstig is. Het behalen van deze certificaten is een cruciale stap voor bedrijven om te voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot duurzame energie.

 2. Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB)
Bedrijven moeten voldoen aan de EPB-regelgeving, die de energieprestaties van gebouwen regelt. Investeren in energie-efficiënte maatregelen, zoals zonnepanelen, is essentieel om aan deze normen te voldoen en boetes te vermijden.

3. Energieaudit
Belgische bedrijven zijn verplicht om periodiek een energieaudit uit te voeren. Deze audit evalueert het energieverbruik en identificeert mogelijkheden voor verbetering. Het integreren van zonnepanelen in de bedrijfsenergiestrategie kan een positieve rol spelen bij het voldoen aan de auditvereisten.

Conclusie
Investeren in zonnepanelen is niet alleen een verstandige zakelijke beslissing vanuit kostenoogpunt, maar het voldoet ook aan de groeiende vraag naar duurzaamheid. Belgische bedrijven worden aangemoedigd om de voordelen van zonne-energie te omarmen en tegelijkertijd te voldoen aan de wettelijke verplichtingen met betrekking tot hernieuwbare energie en certificaten. Maak de overstap naar groene energie en zet een belangrijke stap naar een duurzame toekomst voor uw bedrijf.

Wenst u meer info over hernieuwbare energieverplichtingen en zonnepanelen voor bedrijven, contacteer ons vrijblijvend voor een gratis offerte.

metalen daken met zonnepanelen
zonnepanelen op industrie daken
valbeveiliging