Asbest platen en asbest golfplaten verwijderen

 

Laat uw asbest platen verwijderen of uw asbest golfplaten professioneel vervangen en ontvang een premie tot 12 euro per m2 voor dak of 30 euro per m2 voor uw gevel

Asbest platen en asbest golfplaten verwijderen

 

Hoe verwijder je zelf op een veilige manier asbest platen en asbest golfplaten van een dak?

Eerst en vooral bezin vooraleer je begint. Asbest verwijderen doet je het best via een professionele asbest verwijderaar. Deze experts in asbestverwijdering zijn erkend in het vervangen van asbest houdende platen of asbest golfplaten.

Waarom zou je zelf asbest platen verwijderen terwijl je via een erkend asbest verwijderaar een premie tot 8 euro per m2 kunt bekomen. Het inademen van niet gebonden asbestvezels houdt risico’s met zich mee en kan op termijn longvlieskanker veroorzaken. Vaak komt deze kanker pas na 20 à 40 jaar na de blootstelling hiervan.

De Vlaamse regering wil het verwijderen van asbest platen en asbest golfplaten stimuleren aan de hand van een asbest premie. De bedoeling is om uiterlijk tegen 2040 Vlaanderen asbest vrij te maken. Een eerste initiatief is alvast het verplichte asbestattest die je sedert eind 2022 verplicht zal dienen af te leveren bij de verkoop van woningen ouder dan het bouwjaar 2001. Ook voor scholen, particulieren en jeugd- of sportverenigingen zijn er extra subsidies voorzien. Ale info vindt u terecht op de website van OVAM of contacteer HWV Facilities voor meer info.

 HWV Facilities is een specialist in de asbestsanering van asbest platen en asbest golfplaten op daken van industriële gebouwen. Als expert in dakwerken en gevelbekleding verwijdert HWV Facilites asbest bij bedrijven. Een renovatie van het dak volgt meestal aansluitend met sandwichpanelen of isolatiepanelen.

Als hoofdaannemer helpen wij de klant met het bepalen van de bijkomende veiligheidsmaatregelen zoals het aanvragen van premies, het uitwerken van het veiligheidsplan. Zelf plaatsen wij veiligheidsnetten, ankerpunten en borstweringen om de asbest werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten doorgaan.

Isoleer je aan de buitenkant van de buitenmuur uw gevel met sandwichpanelen of isolatie panelen die voldoen aan de vereisten dan kunt u tot 30 euro per m2 ontvangen. Nu de energie kosten hoog oplopen is isoleren een must om uw stookkosten te beperken. Alle actuele informatie omtrent premies vindt u terug op de website van Vlaanderen.

Plaatsen van ecopanelen op dak
Asbestdaken verwijderen
Asbest golfplaten verwijderen
Plaatsen van isolatie dakplaten