Asbestdaken verwijderen? Ontdek HWV Facilities

 

Asbestdaken verwijderen

Asbestdaken verwijderen

Renovatie van asbestdaken

HWV Facilities vervangt asbestdaken vakkundig en veilig door nieuwe geïsoleerde metalen daken. Prijzen voor asbestdaken verwijderen starten vanaf € 20 per m2 exclusief btw.

Welke subsidie of premie kunt u krijgen om asbestdaken te verwijderen?

Laat professioneel uw asbestdaken verwijderen en kom sedert 2021 in aanmerking voor een subsidie of premie van € 8 per m². Indien u tevens uw gevel of dak isoleert en op hetzelfde moment uw asbest houdende gevel of dak laat verwijderen, dan komt u hiervoor in aanmerking. Meer info vindt u op de website van ovam.be. HWV Facilities helpt u bij het aanvragen van deze asbest premie of subsidie.

Hoeveel kost asbestdaken verwijderen of vernieuwen?

U verwijdert best uw asbestdak of asbest golfplaten door een erkend asbest verwijderaar. Het vervangen van asbestdaken en asbestverwijdering valt onder éénvoudige handelingen en de kostprijs hiervan is sterk afhankelijk van de grootte en toestand van uw dak of gevel. Bij enkel verwijdering, dient u op ongeveer een € 20 per m² te rekenen. HWV Facilities ondertekende het asbestcharter van de bouwunie.

Hoe worden asbestdaken en asbestgevels correct en veilig verwijderd?

Om asbest Eternit golfplaten en asbestdaken te verwijderen dienen bepaalde handelingen gerespecteerd te worden. Na analyse en goedkeuring van de offerte gaat HWV Facilities aan de slag met preventieve maatregelen tegen valgevaar, gezondheid en milieu. Eerst wordt het asbestdak gefixeerd of bevochtigd. Nadien worden de bevestigers los geschroefd. Het breken van asbestplaten is verboden. Asbest wordt verpakt is asbestzakken.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Projecten van asbestdaken verwijderen in de kijker

HWV Facilities verwijdert industriële asbestgevels en daken van gebouwen in Vlaanderen.

asbest-verwijdering-daken

Vervangen van asbest daken met 18.000 m² isolatie panelen

Asbestdaken verwijderen

In de zomer 2021 verving HWV Facilities 18.000 m² asbesthoudende golfplaten door geïsoleerde sandwichpanelen te Izegem. Dit totaal asbest afbraak project werd uitgevoerd tijdens de productie van de klant en nam 7 maanden in beslag.

afbraak asbest industrie dak

Verwijderen van 1.200 m² asbest golfplaten voor Haven Oostende

Asbestdaken verwijderen

Voor de haven van Oostende werd in de zomer van 2021 een loods met eternit asbest golfplaten verwijderd en vervangen met Joris Ide sandwichpanelen voor het dak. Deze eco panelen met pir isolatie werden met kraanwerk perfect en veilig geplaatst op het dak.

chroom 6 verf onderzoek gevel en dak

Chroom 6 onderzoek en verwijdering van de verf

Asbestdaken verwijderen

Voor onze reguliere klant te Waregem onderzocht HWV Facilities de bestaande metalen daken op chroom 6 verf. Nadien kunnen deze chroom 6 gecontamineerde panelen vervangen worden volgens de éénvoudige handelingen methode. Chroom 6 is schadelijk voor mens en milieu.