Asbestdaken verwijderen - HWV Facilities erkende verwijderaar

 

Asbestdaken verwijderen

Asbestdaken verwijderen - HWV Facilities is een specialist in het verwijderen van asbestdaken en asbestgevels van industriële gebouwen

Vervanging van asbestdaken

Vervang uw oude asbestdak door een nieuw geïsoleerd metalen dak van HWV Facilities zonder u zorgen te maken over asbestbesmetting . Prijzen beginnen vanaf € 20 per m².

Welke subsidie kunt u krijgen om asbestdaken te verwijderen?

Laat uw asbestdaken vakkundig verwijderen en kom vanaf 2022 in aanmerking voor een subsidie van € 8 per vierkante meter. Als u ook uw gevel of dak volgens opgelegde voorwaarden isoleert en tegelijkertijd uw asbesthoudende buitenkant of dak laat verwijderen, komt u voor 12 euro per m2 premie in aanmerking. Meer informatie vindt u op de website Mijn verbouwpremie Vlaanderen. HWV Facilities zal u helpen bij het aanvragen van deze subsidie.

Hoeveel kost asbestdaken verwijderen of vervangen?

U kunt uw asbestdak of asbest golfplaten het beste laten verwijderen door een erkende asbestverwijderaar. Het vervangen van asbestdaken en asbestverwijdering is een eenvoudige operatie, en de kosten hangen sterk af van de grootte en de toestand van uw dak of gevel. Alleen al voor het verwijderen moet u rekenen vanaf ongeveer € 20 per vierkante meter. HWV Facilities ondertekende tevens het asbestcharter van de bouwunie.

Hoe worden asbestdaken en asbestgevels correct en veilig verwijderd?

Om asbest weg te halen, moeten er bepaalde stappen ondernomen worden. Na analyse en goedkeuring van de offerte gaat HWV Facilities aan de slag met preventieve maatregelen tegen valgevaar, gezondheid en milieu. Indien nodig wordt het asbestdak gefixeerd of bevochtigd. Nadien worden de bevestigers los geschroefd. Het breken van asbesthoudende panelen is ten strengste verboden. Asbest wordt nadien verpakt in gesloten asbestzakken.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Asbestdak verwijdering projecten in de kijker

Industrieel asbest verwijderen: breng uw gebouw weer in zijn beste staat. HWV Facilities is gespecialiseerd in het verwijderen van industriële asbestgevels en -daken van gebouwen in Vlaanderen.

Asbestdaken verwijderen - Vervangen van asbestdaken met 18.000 m² isolatie panelen

Vervangen van asbestdaken met 18.000 m² isolatie panelen

Asbestdaken verwijderen

In de zomer van 2021 heeft HWV Facilities in Izegem 18.000 vierkante meter asbest golfplaten vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen. Dit totale asbestsloop project nam 7 maanden in beslag, terwijl de productie van de klant gewoon doorging.

Asbestdaken verwijderen - Verwijderen van 1.200 m² asbest golfplaten voor haven Oostende

Verwijderen van 1.200 m² asbest golfplaten voor haven Oostende

Asbestdaken verwijderen

Voor de haven van Oostende in de zomer van 2021 werd een loods met asbest golfplaten ontmanteld en vervangen door sandwichpanelen van Joris Ide voor het dak. Deze ecopanelen werden er met een kraan veilig op geplaatst; deze isolatie hield geluidsgolven net zo goed buiten als het koude weer.

Asbestdaken verwijderen - Chroom 6 onderzoek en verwijdering van de verf

Chroom 6 onderzoek en verwijdering van de verf

Asbestdaken verwijderen

Ons bedrijf heeft de bestaande metalen daken van onze vaste klant in Waregem bekeken om te zien of ze met chroom-6 verf geverfd waren. Daarna kunnen wij deze panelen vervangen, omdat zij met deze chemische stof verontreinigd zijn. Chroom 6 is schadelijk voor zowel de mens als het milieu.