Bordessen in aluminium, inox en staal op maat voor het veilig betreden van vrachtwagens en machines

 

Bordessen in aluminium, inox en staal op maat voor het veilig betreden van vrachtwagens en machines

In de industrie is veilige toegang tot vrachtwagens en machines van cruciaal belang. Het gebruik van mobiele en vaste bordessen biedt een effectieve en efficiënte oplossing voor dit essentiële aspect van bedrijfsvoering.

 Wist u dat HWV Facilities uit Izegem de specialist is in het bouwen van mobiele bordessen en vaste toegangsplatformen voor industrie. Door onze jarenlange ervaring in de voeding, zware industrie en recyclage ontwerpen wij inox bordessen, aluminium toegangsplatforms en ladders op maat.

Alle veilige toegangsoplossingen wordt ter plaatse met de klant bekeken. Nadien ontwerpen wij het bordes of platform op maat en wordt een eerste 3D ontwerp voorgesteld. Na goedkeuring wordt het aluminium, staal of inox bordes gebouwd en ter plaatse veilig en snel gemonteerd.

Hier zijn de voordelen van het implementeren van deze oplossingen in uw faciliteiten.

1. Veiligheid Eerst

Mobiele en vaste bordessen zijn ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in gedachten. Ze bieden een stevige en stabiele toegang tot vrachtwagens en machines, waardoor het risico op ongelukken en letsel aanzienlijk wordt verminderd. Vaak gebeuren er ongevallen bij het betreden van de vrachtwagen tijdens een laden en lossen. Een aluminium of stalen bordes gecombineerd met een levenslijn of veiligheidslijn biedt hier een oplossing tegen valgevaar.

 2. Flexibiliteit en Mobiliteit

Mobiele bordessen zijn gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen aan verschillende locaties en situaties. Dit biedt maximale flexibiliteit en efficiëntie, vooral in dynamische industriële omgevingen waar vrachtwagens en machines regelmatig van locatie veranderen. Mits een bijkomende levenslijn, veilige toegangstrap of uitstapbordes kunnen uw werknemers veilig een productielijn, machine of vrachtwagen betreden zonder risico op valgevaar.

3. Ruimtebesparing met de nodige valpreventie

Vaste bordessen zijn ideaal voor locaties waar ruimte een beperkende factor is. Ze kunnen worden aangepast om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte zonder in te leveren op veiligheid of functionaliteit. In combinatie met een genormeerde kooiladder, balustrade of levenslijn kan er steeds veilig gewerkt worden.

valbeveiligingsspecialist

valbeveiligingsspecialist

4. Kostenbesparing

Door de veilige en efficiënte toegang die mobiele en vaste bordessen bieden, kunnen bedrijven kosten besparen door het verminderen van ongelukken, schade aan apparatuur en downtime. Bovendien kunnen mobiele bordessen hergebruikt worden op verschillende locaties, wat leidt tot extra kostenbesparingen. De mobiele valbeveiligingsoplossingen kunnen gemakkelijk verplaatst worden met een heftruck of transpallet.

5. Conformiteit met Regelgeving

Het gebruik van mobiele en vaste bordessen kan helpen om te voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen en -voorschriften, wat essentieel is om boetes te voorkomen en de naleving van de regelgeving te waarborgen.

HWV Facilities levert enkel oplossingen voor een veilige toegang tot machines en vrachtwagens conform de normering.

6. Verhoogde Productiviteit

Met gemakkelijke en veilige toegang tot vrachtwagens en machines kunnen werknemers efficiënter werken, wat leidt tot een verhoogde productiviteit en een soepelere operationele workflow.

7. Verbeterde Ergonomie

Mobiele en vaste bordessen kunnen worden aangepast aan de ergonomische behoeften van de gebruikers, waardoor een comfortabele en veilige werkomgeving wordt gecreëerd die bijdraagt aan het welzijn van de werknemers.

valbeveiliging bordes vrachtwagens.jpg

valbeveiliging voor vrachtwagens

Conclusie

Het gebruik van mobiele en vaste bordessen in staal, aluminium of inox biedt een reeks voordelen voor bedrijven in de industrie, variërend van verbeterde veiligheid en conformiteit met regelgeving tot kostenbesparing en verhoogde productiviteit. Door te investeren in deze hoogwaardige oplossingen voor veilige toegang tot vrachtwagens en machines, kunt u een veiligere, efficiëntere en meer ergonomische werkomgeving creëren, wat bijdraagt aan het succes en de groei van uw organisatie.

In sommige omgevingen is enkel het gebruik van kunststof bordessen toegestaan. Ook voor kunststof ladders, kunststof kooiladders en kunststof bordessen op maat bent u bij HWV Facilities aan het juiste adres.

inox trappen en bordessen op maat
trappen op maat in aluminium
buitentrap voor brandevacuatie
Metaalconstructies - Maatwerk staal
Metaalconstructies - Bordessen