Geberit pluvia, het ideale onderdruk systeem voor regenwaterafvoer van uw platdak

 

Geberit pluvia, het ideale onderdruk systeem voor regenwaterafvoer van uw platdak

In de zomer van 2022 plaatse HWV Facilities in onderaanneming voor de firma Valcke het Geberit pluvia systeem voor de nieuwbouw Nivolo te Kruisem.


Hoe werkt een Geberit pluvia systeem precies?

De Europese norm NBN EN 12056-3 voor de gravitaire afvoer van hemelwater wordt gebruikt als basis van de berekeningen volgens de regenintensiteit l/s.m2 voor alle Pluvia hemelafvoersystemen.

Een pluvia systeem of onderdruksysteem voor de snelle afvoer van regenwater is gebaseerd op de volledige vulling van het leidingsysteem in onderdruk. Op het dak wordt een pluvia trechter geplaatst volgens de juiste dimensionering van het leidingstelsel. Deze zorgt bij het vollopen voor een vacuüm waardoor er een zuigkracht gevormd wordt die het regenwater snel en efficient tot zelfs 25 liter per seconde van het dak opzuigd.

Naast Geberit zijn er nog andere afvoersystemen zoals Dyka en Wavin die door HWV Facilities vakkundig worden gemonteerd.

Welke zijn nu de voordelen van een Geberit pluvia systeem ten opzichte van een traditioneel of gravitair hemelwaterafvoer?

Door het gebruik van kleinere buisdiameters is er minder materiaal nodig. Daarnaast dient er géén afschot op de horizontale leidingen voorzien te worden waardoor er meer hoogte en ruimte mogelijk is voor de montage hiervan. Ook dient men minder standleidingen te plaatsen wat betekent dat er minder grondleidingen nodig zijn. Door de grote stroomsnelheid van het regenwater reinigen de leidingen zich vanzelf. Alle waterafvoerleidingen kunnen akoestisch en thermisch geïsoleerd worden.

Het Geberit PE-hd systeem biedt een totaal aanbod aan materialen aan die bijna onverslijtbaar zijn, slagvast en enkel lasbaar d.m.v. warme las of electro las. Net zoals bij een gravitaire afvoer van het regenwater op het platdak dienen tevens de verplichte noodspuwers voorzien te worden. Voor het berekenen van de juiste diameters en tracés doet HWV Facilities beroep op de calculatiedienst van Geberit zodoende de materiaalspecificaties garanties geven tot de goede werking van het Geberit pluvia systeem.

Contacteer ons gerust vrijblijvend nader voor meer informatie omtrent Geberit pluvia systemen.

pluvia onderdruk systeem
geberit pluvia systeem hemelwater