Eternit asbest dakrenovatie, uw dak renoveren met roofing, EPDM of TPO

 

Eternit asbest dakrenovatie, uw dak renoveren met roofing, EPDM of TPO

Renoveer eerst uw dak met sandwich isolatie panelen, TPO of EPDM dakbedekking vooraleer u zonnepanelen plaatst

 

Welke daken en dakbedekking zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen?

Zowel op hellende daken als platte daken kunnen zonnepanelen geplaatst worden.

Ligt uw plat dak of hellend dak meer dan 20 jaar, dan raden wij eerst een dakrenovatie aan vooraleer er zonnepanelen worden geplaatst. HWV Facilities werkt in onder aanneming voor studie bureaus in de zonnepanelen industrie. Onze taak bestaat hierin om voorafgaand een dakanalyse uit te voeren en te na te gaan of de dak structuur dit toelaat en of de dakbedekking nog voldoet aan de waterdichtheid.

 Welke gewicht komt er bijkomend op het dak bij plaatsing van zonnepanelen?

Opteert u om zonnepanelen te plaatsen op een hellend dak, dan dient u per vierkante meter ongeveer een 15 kg tot 25 kg extra gewicht bij te rekenen afhankelijk van het soort en type zonnepaneel en profiel.

 Voor platte daken komt het bijkomend gewicht al vlucht tussen de 25 kg tot 50 kg afhankelijk van het soort gewicht ter bevestiging van de panelen. Op hoge hoogte en daken waar er veel windbelasting is zoals bv. in havens, open veld of aan de kust raden wij aan om zonnepanelen zonder gewicht op daken mechanisch te monteren door middel van een mechanische bevestigingsanker.

 Deze mechanische bevestiging wordt door de volledige dakopbouw in de structuur of steeldeck geplaatst. De waterdichting gebeurt door middel van een geïntegreerde dichtingsslab in roofing, EPDM, pvc of tpo. Meer info vindt u op de pagina

 In België zijn onder andere de profielen van Avasco compatibel met de solarfix. Deze bevestiging laat toe om zonder bijkomend gewicht zonnepanelen te plaatsen op platte daken.

 Vooraleer u begint aan de studie of plaatsing van zonnepanelen op industriële daken is het altijd interessant om ons eerst te contacteren voor vrijblijvend advies wat de waterdichtheid betreft.

Dakrenovatie project met TPO dakbedekking en dakisolatie voor plaatsing zonnepanelen in de kijker

Zopas renoveerden wij in de zomer 2022 een 3.300 m2 bestaand platdak in roofing voor onze vaste klant Vandemoortele nv te Izegem ter voorbereiding van het plaatsen van een zonnepanelen park op het dak.

Onze klant, als fabrikant gespecialiseerd in olie en boter wou om energiebesparende maatregelen zonnepanelen plaatsen op hun dak en tegelijkertijd bijkomende dak isolatie te plaatsen om energiekosten te besparen.

Eerst werden alle lichtstraten vakkundig en snel verwijderd en dichtgelegd met steeldeck en dakisolatie. Op de bestaande roofing werd er 10 cm pir isolatie geplaatst. Als waterdichtingslaag koos onze klant voor witte TPO dakbedekking. Deze TPO waterdichting weerkaatst het zonlicht wat dan weer een positieve inpakt heeft op het rendement van zonnepanelen.

Contacteer ons vrijblijvend nader voor dakbedekking geschikt voor zonnepanelen.

Grijze EPDM dakbedekking plaatsen
tpo dakbedekking
dakisolatie voor platdak
dakrenovatie met tpo dakbedekking en isolatie