Lichtstraten voor industriële daken, ontdek HWV Facilities

 

Lichtstraten

Plaatsen van een lichtkoepel plat dak

HWV Facilities plaatst Velux lichtstraten en Skylux lichtstraten op platte daken en hellende daken

Wij installeren lichtstraten op daken en beveiligen deze lichtstraten tegen mogelijks valgevaar. Ook herstellen wij lichtstraten beschadigd door storm of hagel.

Welke voordelen bieden lichtstraten op daken?

Een lichtstraat op een hellend schuin dak of plat dak biedt als voordeel in industriële gebouwen om meer aangenaam en natuurlijk daglicht binnen te halen. HWV Facilities plaatst lichtstraten in aluminium en polycarbonaat of polyester lichtstaten van het merk Skylux. Daarnaast is het mogelijk om opengaande luiken naadloos in lichtstraten te monteren om te ventileren of rook en warmte af te voeren.

Anti doorval lichtstraten in polyester of polycarbonaat?

Beide type van lichtstraat zijn bestemd tegen UV en bieden een goede lichtdoorlatendheid. Lichtstraten in polyester bestaan uit standaard basiselementen met een zelfreinigende toplaag, ideaal voor chemische industrie of agressieve omgeving. Meerwandige polycarbonaat lichtstraten bieden de integratie van een rwa systeem of een natuurlijke ventilatie via een opendraaiend element.

Plaatsen van lichtstraten anti doorvalnetten 1200 joule

Naast borstwering als collectieve valbeveiliging voor koepels en lichtstraten bestaat de mogelijkheid om een anti-doorvalnet te plaatsen conform de Europese norm van 1200 joule. Deze valbeveiliging is geschikt voor polyester lichtstraten via bijkomende glasvezelwapening en voor polycarbonaat lichtstraten door middel van metalen anti doorvalnetten voor koepels.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Projecten van lichtstraten in de kijker

HWV Facilities verkoopt en plaatst lichtstraten op daken van industriële gebouwen. Ook renoveren en herstellen wij lichtstraten van schade door wind of hagel.

Plaatsen van een lichtkoepel plat dak

Vernieuwen van 165 lm lichtstraat op industrie dak te Roeselare

lichtstraten

HWV Facilities renoveerde winter 2021 bij een PVC fabrikant te Roeselare een 165 lm bestaande lichtstraten door nieuwe polycarbonaat aluminium lichtstraten met opdraaiende luiken. Voor aanvang werden er anti valnetten geplaatst en aansluitend werden de oude lichtstraten vervangen door lichtstraten type Cintralux.

Plaatsen levenslijn boven vrachtwagen laadplaatsen

Renoveren van 130 lm polyester lichtstraten te Gent zeehaven

lichtstraten

Wij plaatsen voor onze klant in de cement industrie te Gent Zeehaven 8 nieuwe lichtstraten na beschadiging door storm en hagel. Alle polyester lichtstraten werden één voor één gerenoveerd in een opaal kleur alsook de opstanden werden mee vernieuwd en waterdicht gemaakt. Sindsdien is het werkatelier een stuk aangenamer wat lichtinval betreft.

Plaatsen veiligheidsnet lichtkoepels

Vervangen van 65 lm lichtstraat door 1200 Joule anti doorval lichtstraat te Menen

Lichtstraten

Voor een chemisch bedrijf te Menen plaatsten wij naast 4.000 m2 bitumen dakbedekking ook 65 lm nieuwe lichtstraten in polyester met anti doorvalbescherming 1200 Joule. De bijkomende polyesterversterking in de lichtstraat is een extra veiligheid tegen doorvalgevaar. De koepels op het dak werden beveiligd met vrij opgelegd hekwerk.