Levenslijn voor daken, ontdek HWV Facilities

 

Levenslijn

Plaatsen van levenslijn op dak

HWV Facilities plaatst levenslijnen en veiligheidslijnen op daken, gebouwen en machines

Wij plaatsen levenslijnen en veiligheidsrails geschikt als valbeveiliging voor vele toepassingen. Ook voor het onderhoud en keuren van onze levenslijnen en ankerpunten kunt u bij ons terecht.

Wat betekent een levenslijn als individuele valbescherming?

Een levenslijn bestaat uit ankerpunten verbonden met een horizontale of een verticale staalkabel of verankeringsrail en voldoet an de EN-795 type D normering. Een levenslijn of veiligheidsrail is ontworpen als permanente individuele valbeveiliging en bestaat uit een staalkabel waarop één of meerdere loopwagens gemonteerd zijn. Levenslijnen beschermen mensen voor gevaar bij vallen van hoogte.

IS KEURING VAN LEVENSLIJN EN ANKERPUNT WETTELIJK VERPLICHT IN BELGIE?

Het is bij wet verplicht om levenslijnen en veiligheidrails of ankerpunten jaarlijks te keuren. Deze valbescherming mag enkel geïnstalleerd worden door erkende plaatsers van valbeveiliging. Na plaatsing van de levenslijn volgt de indienststelling. HWV Facilities keurt en onderhoud levenslijnen en ankerpunten jaarlijks bij haar klanten. Na het keuren volgt een keuringsverslag geldig voor één jaar.

Plaatsen van veiligheidsrail en verticale levenslijnen

HWV Facilities plaatst verticale en horizontale levenslijnen en veiligheidsrail aan platfonds of muren. De overhead valbeveiliging is perfect voor het beveiligen van machines en loskades van vrachtwagens. Verticale levenslijnen voor het verticaal klimmen op hoogte beschikken over een unieke loopwagen waaraan men zich vast klikt. Levenslijnen kunnen voorzien worden van staalkabel of een railsysteem met valbescherming.

Referentie Ferro Referentie Unilin Referentie zna Referentie TVH Referentie Engie Referentie Decathlon

Projecten valbeveiliging met levenslijn en veiligheidsrail op daken

HWV Facilities plaatst levenslijnen en lijnsystemen geschikt voor alle types daken en constructies. Zowel in muren en daken in beton, kanaalplaat, staal of hout kan er bevestigd worden.

levenslijn

Plaatsen levenslijn en veiligheidsrail boven machines of vrachtwagens

levenslijn

HWV Facilities verkiest een veiligheidsrail boven een levenslijn met staalkabel voor het overhead beveiligen van machines en laadkaaien. Een star railsysteem voor valbescherming buigt nl. niet en heeft minder deflectie dan een staalkabel leeflijn.

Plaatsen van levenslijn op dak

Monteren van 20 tal levenslijnen op de luchthaven Brussels Airport

Levenslijn

Op onze nationale luchthaven monteerden wij veiligheidsrails en levenslijnen op plat dak voor de valbescherming van medewerkers op daken. De leeflijn werd snel en waterdicht aan gewerkt en deze valbeveiliging was geschikt voor meerdere personen op het dak.

Plaatsen van levenslijn op beton blokken

Plaatsen van levenslijn zonder doorboringen op plat dak

LEVENSLIJN

Voor een diepvries hoogbouwmagazijn te Harelbeke plaatste HWV Facilities een levenslijn op dode gewichtsankers zonder doorboringen. Deze levenslijn op beton gewichten vereist geen waterdichting van de ankerpunten en kan snel geplaatst worden op een plat dak.